Fortum dla śląskich dzieci 2015

Fortum_dla_Slaskich_dzieci_logo_02„Fortum dla Śląskich Dzieci 2015” – Poszukujemy ŚLĄSKICH CZARNYCH PEREŁ – dzieci z pasją, talentem, determinacją.

Już po raz czwarty Fortum wspólnie z Fundacją Ulica chcą umożliwić młodym mieszkańcom Śląska rozwój talentów, pasji i zainteresowań. Realizując program Fortum dla Śląskich Dzieci wspieramy zabrzańską i bytomską młodzież, będącą często w trudnej sytuacji życiowej, w realizacji ich marzeń.

Projekt jest skierowany do osób w wieku 11-15 lat.  Dzieci, które zostaną zakwalifikowane do udziału w programie wezmą udział w warsztatach oraz w spotkaniach ze znanymi Ślązakami. Spośród najbardziej zaangażowanych uczestników programu wybierzemy osoby, które nagrodzimy indywidualnymi stypendiami. Do tej pory Fortum przyznało 150 stypendiów.

Już teraz rozpoczynamy nabór do kolejnej edycji projektu „Fortum dla Śląskich Dzieci”. Serdecznie zapraszamy młodzież z Zabrza i Bytomia do udziału w warsztatach dziennikarskich, fotograficznych, teatralnych, tanecznych, rysunkowych oraz hiphopowych. Na najbardziej zaangażowanych uczestników czekają stypendia.

Aby zgłosić się do projektu, należy wypełnić ankietę, którą znajdą Państwo na stronie www.dlaslaskichdzieci.fortum.pl. Zgłoszenia należy wysyłać do 1 marca 2015 roku zarówno drogą elektroniczną, jak i w formie papierowej na adres Fundacji Pomocy Dzieciom Ulica. Więcej informacji można także uzyskać pod numerem telefonu 668 417 222 lub 507 849 308. W tym roku na chętnych do udziału w projekcie młodych ludzi czeka 120 wolnych miejsc.

Zapraszamy również do współpracy osoby, które zechcą wesprzeć inicjatywę poprzez udział w wolontariacie. Jeśli chcesz zostać wolontariuszem i brać czynny udział w programie Fortum dla Śląskich Dzieci zgłoś się na bezpłatne szkolenie. Napisz do nas na adres ulica@fundacjaulica.pl lub zadzwoń pod numer telefonu 668 417 222.

Z uwagi na duże zainteresowanie projektem, termin składania ankiet został przedłużony do 9.03.2015

plakat