Fortum dla Śląskich Dzieci

fortum

Firma Fortum oraz Fundacja Pomocy Dzieciom Ulica, realizują już III edycję projektu „Fortum dla Śląskich Dzieci”, do którego pragnie zaprasza młodzież z Zabrza i Bytomia.

Celem programu jest wyrównanie szans i aktywizacja dzieci z Górnego Śląska oraz udzielnie wsparcia młodym ludziom, którzy mają trudniejszy życiowy start niż ich rówieśnicy. Projekt Fortum dla Śląskich Dzieci ” jest skierowany do młodzieży w wieku od 11 do 15 lat.

Fundacja Ulica oraz firma Fortum planują organizację warsztatów dla 120 dzieci, które dotyczyć będą różnego rodzaju zakresów tematycznych – dziennikarstwa, fotografii, teatru oraz tańca lub innych. Warsztaty odbywać się będą na terenie Zabrza i Bytomia w każdą sobotę w okresie od kwietnia do czerwca 2014 roku.

Dla tych dzieci, które wykażą się największą determinacją oraz zaangażowaniem, a także wysoką frekwencją na zajęciach – firma Fortum przygotowała specjalnie sponsorowane stypendia.

Z dumą prezentujemy teledysk bytomskiej grupy warsztatowej HIP-HOP, realizowanej w ramach III edycji projektu „Fortum dla Śląskich Dzieci”

Grupę prowadził Sebastian Dziębowski z Fundacji Dobrzy Ludzie Dzieciom.

Rekrutacja do projektu 2015

plakat

Aby dowiedzieć się więcej o rekrutacji wejdź na stronę projektu >>  Fortum_dla_Slaskich_dzieci_logo_02

W tym roku warsztaty odbywają się w Zabrzu i Bytomiu