Konferencja młodzieżowa: Nieobojętni wobec marzeń

konferencja

loga

17.12.2014 w Tychach odbyła się pierwsza Konferencja młodzieżowa: Nieobojętni wobec marzeń.
Konferencja została zorganizowana przez Ambasadorów Niemożliwego, uczestników projektu Tychy Ambasadą Niemożliwego, jaki Fundacja realizowała od 01.01.2014. Konferencję swoim patronatem honorowym objęła Pani Dorota Gnacik, Dyrektor Miejskiego Zarządu Oświaty w Tychach. Gospodarzami wydarzenia byli uczniowie i nauczyciele I LO im. L. Kruczkowskiego w Tychach, na czele z Panią Dyrektor Joanną Wojtynek.

Podczas Konferencji prelegenci – nasza młodzież inspirowała swoich Kolegów i Koleżanki oraz obecnych nauczycieli i wychowawców, do podjęcia walki o własne marzenia. Wspólnie udało się nam stworzyć niezwykłą przestrzeń do wymiany doświadczeń, na temat spełnionych marzeń oraz tych, które pragniemy, by się spełniły.

Efektem zajęć warsztatowych stał się manifest tyskiej młodzieży – który pokazuje czego młodzi ludzie potrzebują, by spełnić swoje marzenia …

Podczas konferencji wystąpili Kuba Mrzyk, Kamil Michalski, Agata Hybszer i Tomek Osławski, opowiadając świadectwa swojego odmienionego życia.

unnamed (1)unnamed (8)

Uczestnicy konferencji dzielili się marzeniami swoich szkolnych społeczności, pokazując, co jest dla nich ważne.

unnamed (4)

123

Ważnym punktem wydarzenia była premiera teledysku Sebastiana Dziębowskiego (Prezesa Fundacji Dobrzy Ludzie Dzieciom) „Marzenia”.

unnamed (3)unnamed

Początkiem realizacji marzeń – stało się ich zapisanie na ścianie marzeń

unnamed (5)

1234

Dziękujemy Wszystkim za ten niezwykły czas.