Konferencja: Czy rodzina (zastępcza) naprawdę jest potrzebna?

konferencja-mopr

Jako organizatorzy bardzo dziękujemy wszystkim zaproszonym gościom za przybycie oraz prelegentom za profesjonalne i poruszające wystąpienia.

Podczas konferencji wystąpili specjaliści z danej dziedziny, którzy na co dzień zajmują się szeroko rozumianym wsparciem rodziny i dziecka, tj.

Grażyna Zalewska, Andrzej Jasiński – Przedstawiciele rodzin zastępczych zawodowych w Zabrzu z długoletnim stażem

Krzysztof Liszcz – Lekarz medycyny, psychiatra, absolwent łódzkiej Wojskowej Akademii Medycznej, Wykładowca Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, doktorant Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, prezes Fundacji na Rzecz Wspierania w Rozwoju Dzieci z Uszkodzeniem Mózgu „Daj Szansę”, rodzic zastępczy i adopcyjny czwórki dzieci,członek międzynarodowego stowarzyszenia innowatorów społecznych ASHOKA,

Aureliusz Leżeński – Prezes Fundacji Robinson Crusoe, członek międzynarodowego stowarzyszenia innowatorów społecznych ASHOKA, wykładowca SWPS, Coach ICC, trener, mentor Noble Manhattan Coaching, współzałozyciel firmy Ośrodek Umiejętności Komunikacyjnych Linia.

Adrian Kowalski – Prezes Fundacji Pomocy Dzieciom „ULICA” członek międzynarodowego stowarzyszenia innowatorów społecznych ASHOKA wystąpi razem z Agatą Gemser- Wrębiak – menedżer projektów, certyfikowany coach ACC, trener w w/w Fundacji.

– Sabina Lasok-Chwiedoruk – Psycholog, biegły sądowy, pracownik RODK, na stałe współpracująca z Zespołem ds Pieczy Zastępczej

– Iwona Skwarzec – Przewodnicząca Wydziału Rodzinnego w Zabrzu

Ważne jest  nie tylko pytanie skąd trzeba zabrać dziecko, ale dokąd je zabrać, czyli gdzie umieścić?

I czy będzie ono potrafiło zbudować więź z rodzicami zastępczymi

zauważyła Danuta Pajor, kierownik Zespołu ds. Pieczy Zastępczej.

Zapraszamy do galerii zdjęć.

fot. Monika Skiba