Przekaż 1%

Dzięki życzliwości Centrum Inicjatyw Lokalnych z siedzibą w Zawierciu KRS 0000 215 720; możemy pozyskiwać w tym roku 1% dla naszejFundacji Pomocy Dzieciom ULICA cel szczegółowy ULICA, która pomaga dzieciom spychanym na margines życia społecznego.
Dla mnie osobiście 1% OPP jest niesamowitym darem dla wielu ludzi będących w potrzebie. Organizacje pozarządowe mają więc niepowtarzalną okazję przy pomocy innych zmieniać świat na lepsze.
Jednak gdy przychodzi czas przekazywania 1% – niestety zauważam, że dla wielu Organizacji jest to czas walki o 1 % – w tym złym słowa znaczeniu, tzn. walki o ludzi dobrego serca. Jestem głęboko poruszony rywalizacją i pewnego rodzaju licytowaniem się – bo czy dzieci chore na białaczkę potrzebują bardziej pomocy niż z dzieci z biednych środowisk albo osoby starsze od dzieci w małej wiejskiej szkole.
Uważam, że najważniejsze jest to abyśmy jako donatorzy 1% w spokoju i refleksji nie ulegając reklamie ale w zgodzie z samym sobą przekazali 1% tym, do których mamy zaufanie.
Wtedy oprócz pieniędzy przekażemy coś więcej…naszą dobrą energię, współczucie, prawdę o naszej wrażliwości.
Zachęcam więc tych, którzy jeszcze nie podjęli decyzji do zapoznania się nie tylko z naszą działalnością, ale także z działalnością tych, których Fundacja traktuje jako swoich Przyjaciół.

Za każdy przekazany 1% bardzo dziękuję.
Adrian Kowalski – Fundator FU

Przekaż 1% na naszą organizację:

pit

Cel szczegółowy: ULICA