Rodziny Zastępcze

Szanowni Państwo!

W ramach VII Metropolitalnego Święta Rodziny 2014 „Rodzina Miłością Wielka”, Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Zabrzu oraz Fundacja Pomocy Dzieciom „Ulica” zaprasza
na spotkanie rodzin zastępczych z Prezydent Miasta Zabrze – Panią Małgorzatą Mańką – Szulik, które odbędzie się w Dniu Rodzicielstwa Zastępczego, tj. 30 maja 2014r w godz. 16.00-19.00 w Rezydencji & Restauracji „Zielony Ogród” w Zabrzu, ul. R.Miki 3 w dzielnicy Makoszowy. Do udziału w spotkaniu zaproszone będą rodziny zastępcze zawodowe
i niezawodowe, przedstawiciele władz miasta, MOPR. Na spotkaniu będzie możliwość przy wspólnym stole i miłej atmosferze wspólnie świętować Dzień Rodzicielstwa Zastępczego. Będzie to także okazja do podzielenia się zarówno radościami jak i trudnościami wynikającymi z opieki nad naszymi dziećmi.

1. W związku z ograniczoną liczbą miejsc, prosimy o imienne potwierdzenie swojego udziału w spotkaniu z Panią Prezydent, do dnia 19 maja 2014r poprzez wypełnienie dołączonej karty uczestnictwa.

2. Zapraszamy serdecznie do włączenia się w miarę możliwości do organizacji spotkania rodzin zastępczych z Panią Prezydent, przyczyniając się tym samym do wspólnego uczczenia Dnia Rodzicielstwa Zastępczego. Dlatego dla wszystkich chętnych
    i zainteresowanych współorganizowaniem w/w imprezy zapraszamy na spotkanie organizacyjne w dniu 16 maja 2014r o godz. 17.00 do siedziby MOPR-u na Wyzwolenia
    7 (aula I piętro) . Prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny – 512 337 937

1. W załączeniu przesyłamy ramowy program spotkania, które przy Państwa sugestiach może ulec zmianie oraz imienne karty uczestnictwa.

Organizatorzy:

1. MOPR Zabrze: Pan Dyrektor Zbigniew Gurnacz, kierownicy i pracownicy Zespołu d/s Pieczy Zastępczej: Danuta Pajor, Piotr Kubica, Ewelina Wróblewska, Katarzyna Leśniowska, Małgorzata Zchulke, Wanda Terlecka, Anna Kurasz

2. Fundacja Pomocy Dzieciom ULICA: Adrian Kowalski, Agata Wrębiak – Gemser

W razie pytań prosimy o kontakt pod tel.: 32 261 64 31 wew. 54 lub 63 do godz. 15.00 lub po godz. 15.00 tel. 512 337 937 lub mailowo zpz@zabrze.mopr.pl; ulica@fundacjaulica.pl