Strefa Partnerów i Sponsorów

Patroni

ashoka azimutus senator

o-nas3

Kim jesteśmy? Fundacja Pomocy Dzieciom „Ulica” działa od 2006 r., a jej założyciel Adrian Kowalski pracuje z dziećmi „ulicy” już od 1991 r. Ambasadorzy Niemożliwego to kluczowy projekt Fundacji, którego celem jest wyciąganie młodych ludzi z kręgu wykluczenia poprzez zachęcanie do stawiania sobie ambitnych celów i wspieranie w ich osiąganiu.Dla nas niemożliwe to tylko słowo!
Więcej o nas w wystąpieniu Adriana na międzynarodowej konferencji TEDx
 Nasz cel: Celem głównego projektu Ambasadorów Niemożliwego jest budowanie w dzieciach, młodzieży i dorosłych postawy zwycięzcy: bez względu na to kim jesteś i skąd pochodzisz, możesz spełnić swoje marzenia i osiągnąć sukces w życiu.

naszedzialania3

Co do tej pory osiągnęliśmy? Pod auspicjami Ambasadorów Niemożliwego przeprowadziliśmy już 11 projektów, w tym dwie międzynarodowe wyprawy dla młodzieży ze środowisk zagrożonych wykluczeniem na Śląsku:
„Z hałdy w Himalaje” – wyprawa dla kilkunastu dzieci ze Śląska do podnóży Himalajów w 2011 r.;
„Z hałdy do Skandynawii” – rowerowa wyprawa ze Śląska na Nordkapp dla 12 dzieci w 2012 r.
 Co jeszcze chcemy osiągnąć? „Ściana Marzeń” jest naszym flagowym narzędziem odkrywania niemożliwego. „Ściana Marzeń” to działająca na ogólnopolską skalę platforma do dzielenia się naszym niemożliwym: każdy może nanieść na nią swoje marzenie lub cel, który chce osiągnąć. Chcemy aby
w przeciągu najbliższych 5 lat stał się to projekt o zasięgu przynajmniej europejskim, który przyczyni się do wzrostu wzajemnej inspiracji wśród dzieci, młodzieży i dorosłych.
 Jak chcemy to osiągnąć? Ideę Ambasadorów Niemożliwego chcemy szerzyć poprzez m.in.:

Zobacz reportaż o Ambasadorach Niemożliwego wyemitowany w TVP3

biznes3

Co oferujemy? Jako Ambasadorzy Niemożliwego jesteśmy otwarci na szeroki zakres współpracy z Partnerami Biznesowymi:

• Kojarzenie marki lub produktów Partnera z działaniami realizowanymi w ramach projektu Ambasadorów Niemożliwego; bezpośrednie dotarcie do uczestników projektu (ok. 14 200 osób rocznie o profilu 12-23 lat oraz osoby dorosłe pracujące z dziećmi i młodzieżą);
  • Dotarcie do szerokiej grupy docelowej Partnera Biznesowego poprzez podejmowane przez Projekt działania medialne i ich zasięg medialny (około 55 300. młodzieży i dorosłych w zasięgu komunikacji);
  • Wdrożenie programu motywacyjnego w firmie Partnera w oparciu o ideę Ambasadorów Niemożliwego.
 Czego oczekujemy? Formy wsparcia ze strony Partnerów Biznesowych mogą być indywidualnie ustalone w zależność od obustronnych potrzeb
i możliwości. Wsparcie finansowe jest istotną, ale nie jedyną możliwą formą współpracy.

kontakt

Fundacja Pomocy Dzieciom ULICA