Tychy Ambasadą Niemożliwego

tychy

logo3
Od 01 stycznia do 31 grudnia 2014 realizowaliśmy w Tychach  projekt Tychy Ambasadą Niemożliwego, podczas którego zapraszaliśmy tyską młodzież do dołączenia do niezwykłej społeczności Ambasadorów Niemożliwego. Projekt był współfinansowany przez Urząd Miasta Tychy oraz Fundację Pomocy Dzieciom ULICA. W projekcie uczestniczyły 1572 osoby.

Przez rok spotykaliśmy się w Klubie Młodzieżowym Ambasadorów Niemożliwego.

Wyłoniliśmy 8 Młodzieżowych Liderów społecznych, którzy razem z 42 osobowym zespołem  stworzyli 4 samodzielne projekty rozwojowe w tym  zrealizowali film: Nigdy się nie pooddawaj.

oraz zorganizowali konferencję: Nieobojętni wobec marzeń, której rezultatem było  stworzenie przez uczestników konferencji manifestu tyskiej młodzieży – który pokazuje czego młodzi ludzie potrzebują, by spełnić swoje marzenia …

Przez rok prowadziliśmy Warsztaty Ambasadorów Niemożliwego, podczas których rozwijaliśmy umiejętności interpersonalne (z szczególnym uwzględnieniem umiejętności przywódczych).

Ponad to, w ramach projektu prowadziliśmy sesje coachingowe, warsztaty dla rodziców i wychowawców.

Dotarliśmy z ideą Ambasadorów do 21 tyskich szkół, przeprowadzając w nich 52 spotkania motywacyjne.

Zorganizowaliśmy warsztaty fotograficzne, podczas których uczestnicy pokazywali przez swoje prace czego potrzebujemy by spełniać swoje marzenia.

20141004_154621 20141004_155054 DSC_0012 DSC_0018 DSC_0019 DSC_0024 DSC_0027 DSC_0034 DSC_0507 DSC_0515 IMG_4235 IMG_4245

Zaprosiliśmy młodych tyszan do dzielenia się swoimi marzeniami podczas eventu Tyska Ściana Marzeń

DSC_0040 DSC_0048

DSC_0040 DSC_0089-366x366DSC_0143