Wakacyjne Obozy Marzeń!

Pobierz ankietę, by zgłosić swój udział:

WOM 2017 Mikołów kolonie

Wakacyjne Obozy Marzeń „Ambasadorzy Niemożliwego”, to bezpłatny program dedykowany młodzieży mieszkającej w gminie Mikołów. Program trwa od lipca do grudnia 2017 r i składa się z dwóch części: wyjazdowej (obóz w czasie wakacji w terminie 29 czerwca – 4 lipca 2017 r.) oraz warsztatów stacjonarnych. Udział w projekcie ma pozwolić młodemu człowiekowi lepiej poznać siebie samego, zbudować wiarę we własne możliwości, motywować do działania i pomóc znaleźć właściwy sposób radzenia sobie ze stresem i dbania o zdrowie. Uczestnicy projektu, pod okiem doświadczonych trenerów mają możliwość nabywania wiedzy i doskonalenia nowych umiejętności, odkrywania i wzmacniania swoich talentów i potencjału. Z drugiej strony wzmacniane są ich kompetencje społeczne, motywacja do rozwoju i pracy nad sobą, a także odwaga do realizowania własnych marzeń. W czasie trwania projektu będzie istniała możliwość spotkania uczestników z ludźmi, którzy osiągnęli sukces oraz Młodzieżowymi Liderami Fundacji ULICA.

Ważne jest, że goście odwiedzający nasz obóz stają się inspiracją dla młodzieży. Dzielą się z nimi swoimi sposobami na osiąganie zamierzonych celów, rozmawiają zarówno o sukcesach jak i trudnościach, które spotkali na swojej drodze. Odwołują się również do takich kwestii jak: kto lub co jest motywacją do ich działania oraz praca w zespole. Ambasador Niemożliwego niesie radość czerpaną z pracy na rzecz drugiego człowieka, zatem w przestrzeni programu jest również miejsce na przygotowanie i przeprowadzenie akcji, wydarzenia dla społeczności lokalnej. Program zakończy się w grudniu uroczystą galą z udziałem włodarzy miasta.

Więcej informacji w ankiecie -> WOM 2017 Mikołów kolonie