Warsztaty i spotkania motywacyjne

warsztaty

motywacja

scianaSpotkania organizujemy w szkołach, w grupie od 2 do 100 osób. W trakcie spotkań, osią programową jest pokazanie młodzieży przesłania mówiącego, że niemożliwe to tylko słowo.

W skład autorskiego programu motywującego wchodzi projekcja filmu dokumentalnego nt. wyprawy dzieci wykluczonych oraz zagrożonych wykluczeniem społecznym, które ciężką pracą, konsekwencją działań zdobyły Himalaje w ramach projektu realizowanego wspólnie przez AWF, Wojewodę Śląskiego i Fundację ULICA “Z hałdy w Himalaje”.

Uczestnicy w oparciu o niezwykłą historię swoich kolegów i koleżanek ze Śląska odbędą dyskusję nt. wartości ciężkiej pracy, tego, czy można osiągać sukces mimo różnych przeszkód, czy przyszłość, jest determinowana przez pochodzenie z danego środowiska.
Program zachęca do pokonywania własnych ograniczeń, kształtowania w sobie odpowiedzialności nie tylko za własne życie, ale i los lokalnych społeczności, pokazywania pozytywnych wartości, determinacji, poszukiwania własnej drogi, umiejętności słuchania i odnajdywania odpowiedzi trudne pytania.

Uczniowe podczas spotkania zostaną zachęceni do zapisana swoich marzeń na Ścianie Marzeń oraz na podzieleniu się swoimi marzeniami w internecie (wirtualna ściana marzeń)

Refleksja nad marzeniami jest początkiem poruszanych tematów czerpania motywacji i siły do zmian i osiągania celów. Po spotkaniu uczniowie zostają zachęceni do dołączenia do społeczności oraz do wzięcia udziału w warsztatach rozwojowych.

Czas trwania 2 h.

warsztaty1