Warsztaty na BIG UP! – dodatkowe informacje

W imieniu Agencji UPstream, Niezależnego Zrzeszenia Studentów Uniwersytetu Ekonomicznego oraz Fundacji Pomocy Dzieciom „Ulica” zapraszamy na warsztaty graficzne, które odbędą się w ramach projektu Big Up! Urban session. Skierowane są do uzdolnionych artystycznie dzieci i młodzieży w dowolnym wieku zorientowanych głównie na kulturę miejską.

Warsztaty mają na celu pokazanie artystycznej strony świata murali oraz graffiti. Są współorganizowane z Katowice Street Art. Festiwal, który od lat zmienia szare ściany katowickich budynków, w majestatyczne dzieła przykuwające wzrok.

Poprzez organizację warsztatów dajemy szansę osobom uzdolnionym, które chcą pokazać swoje prace szerszej publice. Stworzone podczas Big Up! Urban Session dzieła zostaną przekazane Muzeum Śląskiemu i zaprezentowane podczas wystawy podsumowującej festiwal, dzięki czemu uczestnicy już na starcie stają się kultowymi artystami.

Warsztaty odbędą się 17 maja na terenie nowej siedziby Muzeum Śląskiego w budynku nadszybia, start 12:00. Jest to tylko część całościowego Festiwalu Muzyki i Kultury Miejskiej Big Up! Urban Session, rozpoczynającego się 14 maja projekcjami filmowymi. W kolejnych dniach odbędą się zajęcia taneczne, jak również castingi wokalne w których główną nagrodą będzie występ na dużej scenie oraz teledysk o wartości 700 PLN. Ostatni dzień (tj. 17maja) został zarezerwowany na wspomniane warsztaty street artu rozpoczynające się o 12:00. Od godziny 17:00 będzie miał miejsce koncert finałowy, który otworzy występ artysty wyłonionego w castingach. Ponadto zagrają: L.U.C, Łona i Webber, Rahim, Miuosh, Buka, Sitek x Buszu.

Wszystkie warsztaty odbywają się bezpłatnie, wstęp na koncert jest biletowany, a połowa zysku ze sprzedaży przeznaczona będzie na rzecz Fundacji Pomocy Dzieciom Ulica. Projekt jest wydarzeniem towarzyszącym Nocy w Muzeum Śląskim.

Organizator zapewnia wszystkie niezbędne materiały do udziału w warsztatach.

Szczegółowe informacje o projekcie: www.big-up.pl oraz www.facebook.com/bigup.urbansession

Zapraszamy do przesyłania zgłoszeń poprzez Formularz, na adres e-mail: warsztaty.big.up@gmail.com

Zachęcamy do dodawania swoich pracy w załączniku maila.

Na zgłoszenia czekamy do 12 maja. Organizator zastrzega sobie prawo odpowiedzi, tylko na wybrane

zgłoszenia.