Wesprzyj realizację naszych projektów!

wsparcie1

sponsorzy

podatek
Dzięki życzliwości Centrum Inicjatyw Lokalnych z siedzibą w Zawierciu KRS KRS: 0000404812; możemy pozyskiwać w tym roku 1% dla naszejFundacji Pomocy Dzieciom ULICA cel szczegółowy ULICA, która pomaga dzieciom spychanym na margines życia społecznego.

Dla mnie osobiście 1% OPP jest niesamowitym darem dla wielu ludzi będących w potrzebie. Organizacje pozarządowe mają więc niepowtarzalną okazję przy pomocy innych zmieniać świat na lepsze.
Jednak gdy przychodzi czas przekazywania 1% – niestety zauważam, że dla wielu Organizacji jest to czas walki o 1 % – w tym złym słowa znaczeniu, tzn. walki o ludzi dobrego serca. Jestem głęboko poruszony rywalizacją i pewnego rodzaju licytowaniem się – bo czy dzieci chore na białaczkę potrzebują bardziej pomocy niż z dzieci z biednych środowisk albo osoby starsze od dzieci w małej wiejskiej szkole.
Uważam, że najważniejsze jest to abyśmy jako donatorzy 1% w spokoju i refleksji nie ulegając reklamie ale w zgodzie z samym sobą przekazali 1% tym, do których mamy zaufanie.
Wtedy oprócz pieniędzy przekażemy coś więcej…naszą dobrą energię, współczucie, prawdę o naszej wrażliwości.
Zachęcam więc tych, którzy jeszcze nie podjęli decyzji do zapoznania się nie tylko z naszą działalnością, ale także z działalnością tych, których Fundacja traktuje jako swoich Przyjaciół.

Za każdy przekazany 1% bardzo dziękuję.

Adrian Kowalski – Fundator FU

Przekaż 1% na naszą organizację:

Cel szczegółowy: ULICA

Wesprzyj realizację projektów przekazując darowiznę:

W systemie PAY PAL

W systemie Tpay.plLogo Transferuj.pl

Przekaż Darowiznę 10 zł

Przekaż Darowiznę 25 zł

Przekaż Darowiznę 50 zł

Wesprzyj przez Transferuj.pl Wesprzyj przez Transferuj.pl Wesprzyj przez Transferuj.pl

Lub

Bezpośrednio na numer konta PKO BANK POLSKI:

Informacja Dodatkowa o Przekazywaniu Darowizny

na rzecz Organizacji Pozarządowych

Jedną z możliwości zdobywania środków na rzecz realizacji celów statutowych przez fundację jest możliwość otrzymywania wsparcia w formie darowizn. Darowizny możesz otrzymywać zarówno od osób fizycznych jak i osób prawnych. Osoby, które chcą w ten sposób wesprzeć działania, np. edukacyjne, charytatywne, wybranej fundacji, mogą skorzystać z odliczenia podatkowego. Możliwość taką daje:

„Dokonując darowizny możesz skorzystać z odliczenia podatkowego:
1/ jeśli jesteś osobą fizyczną (UoPDOF: Art. 26 Ust. 1 Pkt 9)
2/ jeśli jesteś osobą prawną (UoPDOP: Art. 18. Ust. 1 Pkt 1)”

Nie mylić powyższego z „odliczeniem od podatku”, mówiąc dokładniej: jest to „odliczenie od dochodu”.

— Wszelkie darowizny podlegają odpisom podatkowym:

– dla osób fizycznych limit do 6% od dochodu
– dla osób prawnych limit do 10% od dochodu

Podstawą do rozliczenia jest bankowy dowód wpłaty darowizny na konto.