Zostań wolontariuszem Fundacji Pomocy Dzieciom ULICA

Jeżeli jesteś przekonany o tym, że  nie to kim jesteśmy i skąd pochodzimy decyduje o tym, że możemy spełniać swoje marzenia i osiągnąć sukces w życiu? …

Jeżeli sytuacja dzieci znajdujących się w trudnym momencie życia,  Cię porusza? ….

Jeżeli chcesz pomóc nam w zmianie świata – choćby tego małego lokalnego ….

Dołącz do zespołu wolontariuszy Fundacji Pomocy Dzieciom ULICA i wesprzyj projekty Fundacji

Aktualnie poszukujemy wolontariuszy do dwóch projektów

fdsdFORTUM dla Śląskich Dzieci

O projekcie:  Już po raz czwarty Fortum wspólnie z Fundacją Pomocy Dzieciom Ulica chcą umożliwić młodym mieszkańcom Zabrza i Bytomia  rozwój talentów, pasji i zainteresowań.  Projekt jest skierowany do osób w wieku 11-15 lat.  Dzieci, które zostaną zakwalifikowane do udziału w programie wezmą udział w warsztatach tematycznych oraz w spotkaniach ze znanymi Ślązakami.

By poczuć atmosferę projektu zobacz podsumowanie wideo z edycji w 2014 roku

Posłuchaj również efektów pracy grupy HIP-HOP

O wolontariacie: Wolontariusz w projekcie Fortum dla śląskich dzieci pracuje w wybranej w grupie warsztatowej, wspiera działania Trenera, wzmacnia uczestników, towarzyszy im w ich drodze do sukcesu i finału projektu, dba do pozytywną i życzliwą atmosferę w grupie 🙂

Czas realizacji projektu: soboty od 28 marca do 27 czerwca 9:00-14:00

W ramach wolontariatu oferujemy bezpłatne szkolenie z zakresy pracy z dziećmi i młodzieżą znajdującej się w trudnej sytuacji oraz bezpłatne konsultacje przez czas trwania projektu.

Ściana Marzeń

scianaInformacje o projekcie: Projekt ścianamarzeń.pl ma na celu zainspirowanie ludzi mieszkających w całej Polsce do tego, że warto i trzeba marzyć. Jeżeli i Ty wierzysz, że można zdobywać najwyższe szczyty – wesprzyj młodych marzycieli w ich drodze. Wspieraj tych, którym życie często pokazuje, że świat jest po prostu szary.

Projekt ścianamarzeń.pl, możesz wspierać w dwóch wymiarach, pomagając, a następnie prowadząc spotkania motywacyjne dla młodzieży oraz angażując się w rozwój portalu ścianamarzeń.pl.

Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej – skontaktuj się z nami

Fundacja Pomocy Dzieciom ULICA

e-mail: ulica@fundacjaulica.pl